Itt vagy most: Home > Étel-Ital > A pezsgő manufaktúra különböző eljárásai

A pezsgő manufaktúra különböző eljárásai

Pezsgő manufaktúra

Azt mindnyájan tudjuk, hogy a jó munkához idő kell. A dolgok általában időt igényelnek ahhoz, hogy tökéletesek legyenek. A pezsgő manufaktúra ódon termeiben akár több év is szükséges a tökéletes nedű megszületéséhez, hiszen a tradicionális pezsgők elkészítéséhez ma is több hónap, de akár három év is kell.

A háromemeletnyi mély pincerendszerben pezsgő máglyák, rázóállványok és sok százezer palack gondoskodik arról, hogy a Törley méltó legyen a hírnevéhez. A pezsgő manufaktúra az idők során természetesen új technológiával is gazdagodott, azonban most is az ember munkája koronázza meg az eredményt, hiszen a palackokat először szakavatott kezek rendezik rakatokba, máglyákba.

Ezt követően a palackokat hathavonta átrakják miközben felrázzák a palack hasán pihenő seprő réteget. A pezsgő manufaktúra tehát nemcsak az ízletes nedűt rejti, hanem a készítésének minden csínját-bínját. A budafoki 20.000 négyzetméteres pincészetben nemcsak kitűnő magyar termékek, hanem egy darabka történelem is rejtőzik.

Print Friendly, PDF & Email

Címkék: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás